Lindex – produktcopy

Flera gånger har jag hjälpt Lindex med produktcopy för lindex.com. Jobbet har innefattat att skriva copy på såväl svenska som engelska. Inspirerande texter ihop med kortare fakta om plaggen. Jag har då suttit på plats, på Lindex huvudkontor i Göteborg och klämt och känt på plaggen och synat dem i sömmarna för att beskriva dem på bästa sätt. Underkläder, jeans, långa kjolar, festblusar, kavajer, behåar, jackor, pyjamaser, hårspännen, halsband, strumpor och linnen, alla plagg och accessoarer behöver text. Slitsar, glitter, knappar, passform och material – alla detaljer som gör att kunderna väljer att klicka hem en beställning.

Lindex är en av Europas ledande modekedjor med över 480 butiker på 17 marknader. Affärsidén är inspirerande och prisvärt mode. Lindex sortimentet omfattar flera modekoncept inom dam-, barn- och underkläder för modeintresserade kvinnor.