Silicea – koncept och tonalitet

När Silicea hade behov av enhetligt och tydligt koncept för svenska marknaden fick jag chansen att jobba med min fantastiska frilanskollega tillika ad, Sofie Adolfsson på Sowl. Med uppdraget fanns insikten att kommunikationen spretade i uttryck och innehåll. Så trots en stark position på marknaden kände Silicea att det var dags att förnya och stärka  sin kommunikation i uttryck.
Vi arbetade med workshops för att tillsammans sätta Siliceas byggstenar och kärna i kommunikationen för att hitta tonalitet och se över användning av logotyp, typsnitt, färgpalett, payoff, bildtonalitet, användning av produktbilder och grafik. Resultatet blev ett kommunikationskoncept och grafisk manual, som blir ett viktigt verktyg för Siliceas marknadsavdelning i den långsiktiga kommunikationen. Det var spännande djupdykning och kartläggning av en intressant värld med naturliga skönhetspreparat och kisel. Vi förenklade och förtydligade och landade ner i ett budskap: Ta hand om dig!